نام دامنه در حقیقت هویت شما را در فضای اینترنت تشکیل میدهد. پس انتخابی بسیار مهم است.
هرچند میتوان در آینده آن را با نام دیگری جایکزین کرد، اما بهتر است از همان ابتدا درست انتخاب کنیم تا تمام تبلیغات و برندسازی ما بر روی همان اسم صورت گیرد و در آینده نخوهیم تمام این مراحل را برای نام دیگری از سر بگیریم.
به چه دامنهای، دامنه خوب میگوییم؟
به دامنهای که کاملا مطابق با نوع کسبوکار باشد و در عین حال کوتاه و تصویری باشد، یک دامنه خوب میگوییم.
مطابقت نام انتخابی با موضوع کسبوکار باعث میشود روند شناخته شدن شما در بازار (برندینگ) با سرعت بالاتری انجام شود و همچنین موتورهای جستجو با سردرگمی کمتری شما را به علاقهمدان معرفی کنند.
علاوه بر این برای اینکه مخاطبینتان، شما را آسانتر بیاد بیاورند لازم است نام انتخابیتان تا حد ممکن تصویری و کوتاه باشد.
فایده دیگری که کوتاه بودن نام دامنه دارد این است که تایپ کردن آن آسانتر میشود و احتمال سر زدن به وبسایت شما بیشتر شود.
دات آی آر (.ir) بهتر است یا دات کام (.com)
به طور کل پیشنهاد میشود تا جای ممکن از دامنههایی با پسوند بینالمللی استفاده کنید (مثل: .com , .org , .net) تا برای استفاده از برخی سرویسهای بینالمللی در آینده به مشکلی برخورد نکنید.
پسوند هایی از قبیل .net و .org مفهوم سابق را ندارند، در صورت آزاد نبودن دامنه دلخواهتان با پسوند .com حتما به سراغ یکی از آنها بروید.
باتوجه به اینکه قیمت دامنه با پسوند .ir بسیار مقرون به صرفه است، پیشنهاد میشود در کنار خرید دامنه بینالمللی، حتما دامنه .ir هم تهیه کنید و بعد از راهاندازی وبسایت خود، دامنه .ir را برروی دامنه اصلی و بینالمللی خود پارک کنید.
محدودیت های ملی و بینالمللی برای انتخاب دامنه
برای انتخاب و ثبت دامنه با پسوندهای بینالمللی تقریبا محدودیتی ندارد و شما میتوانید در صورت آزاد بودن، به راحتی میتوانید نام مورد نظرتان را ثبت کنید.
اما در بخش دامنههای ملی یا .ir محدودیتهایی وجود دارد، مثلا هیچ کس نمیتواند از کلمات مخالف قوانین جمهوری اسلامی ایران در نام دامنه خودش استفاده کند.
برای دیدن تمام این محدودیتها به وبسایت ایرنیک مراجعه کنید.
برای انتخاب دامنه از این موارد دوری کنید.
- نامهای طولانی (بیشتر از ۱۶ کارکتر)
همانطور که در بالا گفته شد استفاده از نامهای طولانی باعث میشود مخاطبین شما، نام وبسایت شما را فراموش کنند و یا هنگامی که تصمیم میگیرند به وبسایت شما سر بزنند به دلیل طولانی بودن نام دامنهای که دارید از سرزدن به وبسایت شما منصرف شوند. - نامهای عجیب و غریب که نمیتوان آنها را به راحتی تلفظ کرد.
برخی از افراد به جای به کارگیری خلاقیت خود، به دنبال استفاده از نامهای عجیب و غریب روی میآورند که در بلند مدت هیچ سودی برای کسبوکارشان نخواهد داشت و باعث سردرگمی مخاطبان برای به یاد سپاری برند و نام وبسایت میشوند و در نتیجه حس بدی را به مخاطبین منتقل میکنند. پس تا میتوانید از نام های رایج به علاوه کمی خلاقیت استفاده کنید. - کپی کردن نام دامنه های رقبا (به جای کپی کردن، الگوبرداری کنید.)
سادهترین روش برای انتخاب نام دامنه، کپی کردن نام رقبا است! ولی به چه قیمتی؟
وبسایت شما هرچقدر هم که قوی باشد اگر از نام دامنهای شبیه رقیب خود استفاده کنید در نهایت یک کپی خوب از نسخه اصلی به حساب میآیید. پس به جای کپی کردن از رقبا، به دنبال یافتن الگوی استفاده شده توسط رقیب خود باشید و با استفاده از آن الگو کار خودتان برای انتخاب نام را راحتتر کنید. - استفاده از نامهای فریبنده
استفاده از نامهای فریبنده مثل جایزه یا… کاملا به ضرر شماست! اگه از ابتدای راهاندازی وبسایت خود به فکر فریب دادن مخاطبتان هستید، تاسیس وبسایت را کنار بگذارید. - استفاده از دبل (دو کارکتر یکسان پشت سر هم، مثل rr)
اگر از دوکارکتر یکسان پشت سر هم استفاده کنید، کاربران هنگام تایپ آدرس وبسایت شما به احتمال زیاد دچار مشکل خواهند شد و ممکن است به وبسایتی که هیچ ارتباطی با شما ندارد هدایت شوند و این به ضرر شماست.
معرفی ابزارهای رایگان برای کمک به انتخاب آسانتر
ابزارهای رایگان بسیار زیادی برای کمک به انتخاب نام دامنه وجود دارد، اما در اینجا به ۲ مورد ازبهترین ابزارها اشاره میکنیم.
- namelix.com
در این وبسایت با دقت زیاد و فیلترهای متعدد میتوانید نامهای متنوعی برای وبسایت خودتان انتخاب کنید - nameboy.com
این وبسایت نیز مانند وبسایت اول با گرفتن کلمات کلیدی کسبوکارتان، پیشنهادات جذابی را به شما ارائه میدهد.